Ohita navigaatio

Ajatuksia alkavasta vuodesta

2021

Uusi vuosi on alkanut ja tämän myötä pikkuhiljaa siirrytään uuteen todellisuuteen. Ajattelin tässä kirjoittaa vähän asioista joita voi odottaa tapahtuvan tänä vuonna ja mahdollisesti vielä tästäkin eteenpäin.

Kun vuosi nyt alkaa, koronarokotukset pikkuhiljaa valuvat Kymenlaaksonkin suuntaan. Rokotusten myötä rajoituksetkin alkanevat lieventyä. Aluksi joudumme varmaan vielä kärvistelemään niiden kanssa, mutta arvelisin että kesään mennessä olisi jo jotain helpotusta tuohon tapahtunut. Toivon kovasti, että pääsisimme viettämään kevätjuhlaa normaalisti.

Oppivelvollisuusuudistus on suuri asia joka täytyy tämän vuoden aikana potkia käyntiin. Itselleni tällä ei välttämättä kovin suurta merkitystä ole, ollessani yläkoulun opettaja, mutta silti aion perehtyä asiaan seminaarin muodossa. Oppivelvollisuusuudistus siis tarkoittaa sitä että oppivelvollisuuden ikäraja nostetaan 18 vuoteen ja että jokainen nuori suorittaisin toisen asteen koulutuksen. Tämä varmasti tulee lisäämään haasteita toisen asteen opetuksen kanssa ja onkin jo aiheuttanut toisen asteen opettajissa suurta stressiä. Kokonaisuuden kannalta pitkällä tähtäimellä olen kuitenkin sitä mieltä että uudistus on tärkeä tulevaisuuden työelämän kannalta.

Kun nyt koronavuonna ollaan todettu etäopiskelu mahdolliseksi, aavistelen että tuosta tullaan vielä kuulemaan. Etäopetus ei selkeästikään korvaa lähiopetusta mutta sen kanssa voidaan saavuttaa jonkinlaisia oppimistuloksia. On tärkeää että pidetään kiinni lähiopetuksen ylivertaisuudesta, mutta joissain tapauksissa etäopetuskin varmaan olisi varteenotettava menetelmä. Tällaisia tapauksia voisivat olla hyvin pitkien matkojen päässä olevat koulut, joissa voisi olla valinnaisaineita, joiden oppilasryhmiä ei paikallistasolla saada riittävän suuriksi.

Ville Elomaa

Kirjoittaja on yläkoulun lehtori Pyhtäällä aineinaan matematiikka, fysiikka ja kemia. Luottamustoimissa hän on Pyhtään OAJ:n paikallisyhdistyksen puheenjohtajana ja Kymenlaakson OAJ:n alueyhdistyksen hallituksen jäsenenä.

Uutiset

Uutiset

Nenäpäivä 2023

06.11.2023

Uutiset

Rennon rouheat bileet!

05.09.2023

Tapahtumat

Tapahtuma | 2.2.2024

Kapen kokkikoulu

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000