Ohita navigaatio

YSI-jaoston puheenjohtaja Jaana Suikkasen tervehdys

Hei!
Olen Jaana Suikkanen, pitkän linjan kokenut ammattiyhdistysvaikuttaja Haminasta, parikymmentä vuotta yhdistyksen puheenjohtajana, kymmenisen vuotta pääluottamusmiehenä (edelleen), aluetasolla -90 luvulta lähtien lukuisine tehtävineen ja tällä hetkellä OAJ Kymenlaakson alueyhdistyksen jäsen, YSI (yleissivistävät opettajat)-jaoston vetäjä sekä OAJ:n valtuuston varajäsen.

Muutama asia marraskuussa järjestetystä OAJ:n syysvaltuustosta, joka kokoontui kaksipäiväisenä etäkokouksena 18.-19.11.2020. Vetäydyin mökilleni luonnon helmaan siihen osallistumaan. Käsittelyssä oli pino ponsiehdotuksia ajankohtaisten ja muutoin tyypillisten syyskokousasioiden myötä. Kokouspäivät eivät pysyneet aikataulussaan asioiden runsauden takia, ensimmäinen päivä 11h, toinen 8-9 tuntia. Vaikka ohjelmasta osa jätettiin pois, aika ei silti riittänyt asioiden perusteelliseen käsittelyyn. Kolmas päivä olisi ollut tarpeellinen. Järjestömme puheenjohtaja Olli Luukkainen otti esille mm. järjestöuudistuksen, jota ei ehditty tarkemmin valtuuston kesken pohdiskella. On tarpeellista käsitellä sitä sekä alueyhdistys- että paikallistasolla ennen kuin uudistuksesta lopullisesti päätetään valtuustotasolla.

On totta, että järjestökenttämme eri opettajaryhmineen kaipaa uudistamista, mutta mikä on oikea tapa uudistaa, vaatii keskustelua ja eri vaihtoehtojen punnitsemista. Olisivatko opettajat suoraan keskusjärjestön jäseniä, mikä olisi alue- ja paikallisyhdistysten asema tulevaisuudessa ym. Mitä hyötyä opettajajäsenelle uudistuksesta olisi? Entä järjestölle?

Järjestökentän laajentamisperusteet tulivat myös esille. Opettajankoulutuksen omaavat muissa töissä olevat opettajat voisivat olla myös OAJ:n jäseniä? Mitä se merkitsisi? Mitä etuja heille voitaisiin tarjota jäseneksi liittymisestä? Vaikuttaisiko heidän liittymisensä opetustyössä olevien edunvalvontaan?

Kolmantena asiana mainitsen kauan puhutun opettajarekisterin (kelpoisuuden omaavat opettajat).

Asia etenee, kertoi Luukkainen.

Mikä yksittäiselle jäsenelle on tärkeintä?

Jäsenen kannalta oleellista on tuntea saavansa apua, kun sitä tarvitsee, yhteisöllisyyttä, virkistystä ja jäsenetuja, muuta?

Järjestön jäsenmäärällä on suuri merkitys edunvalvonnan kannalta. Vain yhdessä suurena joukkona voimme vaikuttaa koulutuksen resursseihin ja siten laatuun, määrään ja tulevaisuuteen.

Olisi hienoa, jos sinäkin voisit viestittää työkavereillesi, että on tärkeää kuulua OAJ:hin, oman alasi ammattijärjestöön. Yhdessä meillä on enemmän voimaa toimia koulutuksen puolesta!

 

Kuva Jaana Suikkanen

Toivon sinulle joulun rauhaa:

kynttilöiden helminauhaa,

kuusen tuoksua, tonttujen juoksua,

valkoista lunta kuin kaunista unta. (Sanna Kare)

 

Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua!

Sen olemme kaikki ansainneet tämän erikoisen työntäyteisen koronavuoden päätteeksi.

Toivotellen

Jaana Suikkanen

YSI-jaoston puheenjohtaja

Uutiset

Uutiset

Nenäpäivä 2023

06.11.2023

Uutiset

Rennon rouheat bileet!

05.09.2023

Tapahtumat

Tapahtuma | 2.2.2024

Kapen kokkikoulu

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000