Ohita navigaatio

Alueasiamiehen tervehdys

Olen toiminut OAJ:n Kymenlaakson alueasiamiehen tehtävässä 1.8.2018 lukien. Olen ollut pitkään mukana eri tehtävissä OAJ-yhteisössä niin paikallisella, alueellisella kuin valtakunnallisella tasolla. Minua motivoi pyrkimyksenä ”opettajan paras”. Kun opettajalla ja rehtorilla/muulla esimiehellä ovat työntekoedellytykset ja palkka kunnossa, on lapsilla ja nuorilla hyvä oppia ja olla koulussa,oppilaitoksessa ja varhaiskasvatuksessa. Siviiliammatiltani olen lukion ja perusopetuksen lehtori Kouvolassa.

Elämme nyt poikkeuksellista aikaa. Korona pakotti meidät muuttamaan elämäämme täydellisesti niin työ- kuin vapaa-ajalla. Me opettajat ja opetusalan esimiehet olemme selviytyjiä – etäopetus polkaistiin käyntiin lähes tyhjästä, ja nyt osa opettajista palaa takaisin lähiopetukseen toukokuun viimeisiksi viikoiksi. Tämä osoittaa koko yhteiskunnalle, että opettajat ovat Todellisia Työelämän ja Arjen Sankareita.

Asiamiehen työn keskiössä on koulutuspolittinen edunvalvonta ja sopimusten ja palkkausjärjestelmien seuranta. Vappuna meille selvisi, että kunnan henkilöstö jäi ilman sopimuksia, kun neuvottelut päättyivät tuloksettomina. Näin elämme toistaiseksi ”vanhan” KVTES:n ja OVTES:n mukaan odottaen, että uusista sopimuksista saataisiin aikaan sopimus.

Oma asiamiestyö katsoo jo syksyyn. Hallituskauden päättyessä asiamiehen toimi jatkuu 2022 saakka.
Työn alla ovat mm. ammatillisen koulutuksen esimies- ja jäsenilta Kotkassa 23.9 ja  OAJ  on the Road -tapahtuma Kouvolassa 17.9.

Toivottavasti Korona ei rajoita merkittävästi elämäämme ja järjestötoimintaa enää syksyllä. Tavataan OAJ-Kymenlaakson tapahtumissa ja ollaan yhteyksissä.

Hyvää kevättä ja odotettua kesää kaikille!

Tuomas Riikonen
Alueasiamies

Uutiset

Uutiset

Nenäpäivä 2023

06.11.2023

Uutiset

Rennon rouheat bileet!

05.09.2023

Tapahtumat

Tapahtuma | 2.2.2024

Kapen kokkikoulu

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000