Ohita navigaatio

Koulutussihteerin katsaus menneeseen ja tulevaan

Vuosi 2021 alkaa olla lopuillaan. Loppuvuodesta huomaa aina miettivänsä, että mitä kaikkea vuosi on pitänyt sisällään. Tähänkin vuoteen on mahtunut paljon kaikenlaista: niin hyviä kuin myös vähemmän mukavia asioita.

OAJ Kymenlaakson alueyhdistyksen toimintaa on rajoittanut jo melkeinpä kirosanaksi muovautunut korona. Olemme silti saaneet järjestettyä jäsenistölle niin koulutusta kuin myös virkistystä.

Alueyhdistykseen kuulutaan paikallisyhdistysten kautta eli se on yhdistysten yhdistys. Sen pääasiallisena tehtävänä on tukea paikallisyhdistysten toimintaa ja sen velvoitteisiin kuuluu järjestää säännöllisesti tiettyjä koulutuksia ja tilaisuuksia. Niitä ovat mm. toimijakoulutus paikallistason toimijoille (puheenjohtajat, sihteerit, taloudenhoitajat, jäsenasiainhoitajat, järjestövalmiusorganisaatio ja viestijät) sekä alueyhdistyksen omille toimijoille, alueelliset yhteistoiminnan neuvottelupäivät, eläkeinfot, opettajan vastuut ja velvollisuudet tai tietosuoja- ja/tai tekijänoikeusasiat, luottamusmiesten ja työsuojelutoimijoiden tapaamiset, vaikuttajakoulutus sekä huolehtia siitä, että alueella järjestetään yhteysopettajakoulutusta. Alueyhdistyksen tärkeänä tehtävänä on myös vaikuttaminen alueen virkamiehiin ja politikkoihin. Virkistystoiminta ei siis varsinaisesti kuulu alueyhdistyksen tehtäviin.

Työhyvinvointi on ollut paljon esillä viime aikoina. OAJ Kymenlaakso on myös halunnut vaikuttaa opettajien työhyvinvointiin järjestämällä yhteistyössä Avara Valmennuksen kanssa mindfulness-iltoja sekä useamman illan kurssin tietoisesta stressinhallinnasta. Virkistykseksi tarkoitettu teatteri-ilta marraskuussa herätti vahvoja tunteita. Yhdistys sai vain rajoitetusti lippuja vallitsevan pandemian vuoksi ja näin ollen lippuja riitti vain erittäin nopeille varaajille. Tilaisuuksiin on kaikilla samanlainen mahdollisuus osallistua. Mitään lippuja ei jaeta ns. tiskin alta, ei edes hallituksen jäsenille.

Ensi vuosi on juhlavuosi: OAJ Kymenlaakso 10 v. Suunnitteilla on järjestään juhlat pe 8.4.2022. Toivotaan, että juhlintaa ei latista tai varsinkaan peru mikään maailmalla riehuva pöpö.

Maaliskuussa on tarkoitus viedä maaliin jo muutamaan kertaan siirtynyt koulutus paikallisyhdistysten hallituksille.

Huhtikuun loppupuolella on alueyhdistyksen vuosikokous. Puheenjohtajan ja hallituksen toimintakausi on kaksi vuotta, joten tulevassa vuosikokouksessa tehdään jälleen henkilövalintoja.

Alueyhdistys tekee tärkeää työtä jäsentensä edunvalvonnan saralla. Työ on pitkäjänteistä koulutuspoliittista vaikuttamista, joka parhaassa tapauksessa näkyy opettajuuden arvostuksena ja oikein kohdennettuina resursseina.

Tsemppiä loppuvuoden tehtäviin. Hyvää ja rauhallista joulun aikaa.

 

Toivottaa,

Sari Forsman

koulutussihteeri

OAJ Kymenlaakson alueyhdistys ry

Uutiset

Uutiset

Nenäpäivä 2023

06.11.2023

Uutiset

Rennon rouheat bileet!

05.09.2023

Tapahtumat

Tapahtuma | 2.2.2024

Kapen kokkikoulu

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000