Ohita navigaatio

Kovia aikoja Kymenlaaksossa

OAJ:n Kymenlaakso ry:n puheenjohtajan blogi ma 12.10.2020

Kovia aikoja Kymenlaaksossa ja toki muuallakin

Koronaa ei voi välttää tätäkään blogia kirjoitettaessa. Se on muokannut eloamme koko Suomessa ja myös Kymenlaaksossa. Kevään etäopetusjakson jälkeistä oppimisvajetta on koetettu ottaa kiinni myös muualla alueemme kouluissa. Valitettavasti mustana lampaana on ollut rakas kotikaupunkimme Kouvola, jonka jo ennen koronaa päätetty lomautus on käytännössä romuttanut syyslukukauden tavoitteet oppimisvajeen paikkauksessa. Onneksi tällä hetkellä suurin osa lomautuksesta on ohi ja vihdoin häämöttää tulevaisuudessa tavallinen normikoulu, jota jo kaipasimme. Kevään koronan aika vei meiltä kaikilta mehut, eikä syksy lomautuksineen ole raskaudessaan ollut juurikaan helpompi.

Jokainen meistä Kouvolassa voi edistää asiaamme ja vastata paikallisyhdistyksen kyselyyn, jossa voi kertoa näkemyksensä lomautusten vaikutuksista. Sen tuloksiin palaamme marraskuussa.

Olen nyt ollut valittuna OAJ:n Kymenlaakson puheenjohtajaksi elokuun lopulle maaliskuulta siirretystä vuosikokouksesta lähtien. Tämäkin siirto johtui koronasta. Ensimmäinen kolmen kuukauden jakso on luonnollisesti ollut opettelua uuteen pestiin. Toki tilannetta ja lähtöä uuteen toimeen on auttanut jo aikaisempi monivuotinen toiminta ammattiyhdistyksessä, viimeksi paikallisyhdistyksen puheenjohtajana.

Tätä kirjoitettaessa olemme juuri olleet suunnittelemassa kaksi viikonlopun päivää. Yhdessä vietetty aika on energisoiva voimavara ja olen tietysti puheenjohtaja hiukan jäävi arvioimaan mennyttä seminaaria, mutta jäi sellainen maku, että onnistuimme toiminnan suunnittelussa ja ideoinnissa. Viettäisin toki itsekin mieluummin viikonlopun vapaa-ajalla. Paikalle oli tullut lisäkseni kymmenen muuta aikaansa uhraavaa OAJ-aktiivia ja kiitos siitä heille. Kuluvaa toimintajaksoa leimaa vielä koronan varjo. Kukaan ei tiedä, miten pystymme järjestämään loppuvuoden ja tulevan kevään aikana tapahtumiamme livenä vai siirrymmekö etäilyyn ja terveen tulevaisuuden haaveiluun. Ajat ovat todella kovat.

Painopisteinä kuluvalle lukuvuodelle onkin terävöittää viestintää ja asiamme esille tuomista. Pyydänkin Sinua seuraamaan sivujamme ja osallistumaan toimintaan omalla tavallasi. Joskus se on äänestämistä, joskus myönteistä ajattelua ja puhetta. Valinnanvapaus meillä on olemassa eli toimi itsellesi parhaiten katsomallasi tavalla.

Kunnallisvaalit ensi vuoden huhtikuussa on selkeä tavoitteemme. Mitä enemmän meillä on kunnissamme opettajaehdokkaita tai tavoitteillemme suotuisia valtuutettuja, sen enemmän meillä on sananvaltaa ja meitä kuunnellaan myös päätöksiä tehdessä. Opetusala varhaiskasvatuksesta perusopetuksen kautta toisen asteen ammatillisiin ja lukio-opetukseen on kuitenkin kuntiimme jäävän toiminnan suurin sektori. Me tarvitsemme resursseja emmekä kauniita puheita. Joka kunnassa taistelu elintilasta on kovaa. Kiitos heille, jotka tekevät työtä kasvatuksen, koulutuksen ja sivistyksemme eteen.

Toinen tavoitteemme tälle lukuvuodelle on myös selvä. Haluamme olla lähempänä arkeasi, arvoisa jäsen. Ja haluamme vaikuttaa siihen, että tunnet niin että etujasi ajetaan. Senkin työn on oltava jatkuvaa, muuten meitä ei arvosteta ja viedään kuin marjanpoimijoita.Yli satavuotinen työ ei saa loppua, vaikka jotkut jäävätkin pois yhteisestä sopimisesta.

Rakentavin ja taistelevin terveisin Sinun O-P Hakkarainen, pj.

Jatkoa seuraa!

Uutiset

Uutiset

Nenäpäivä 2023

06.11.2023

Uutiset

Rennon rouheat bileet!

05.09.2023

Tapahtumat

Tapahtuma | 2.2.2024

Kapen kokkikoulu

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000