Ohita navigaatio

Puheenjohtajan terveiset lukuvuoden alkuun

OAJ Kymenlaakson alueyhdistys ry:n hallitus sekä puheenjohtaja vaihtuivat viime huhtikuun lopulla. Hallitus ehti pitää keväällä muutaman kokouksen ja nyt käynnistellään toimintaa kesän jälkeen.

Tätä kirjoittaessa aurinko paistaa ja lämpötila näyttää hellelukemia, joten ei voi puhua kesän vielä päättyneen, vaikkakin opetusalalla on kutakuinkin jo palattu kesälaitumilta takaisin työpaikoille.

Alkuvuosi oli ammattijärjestötoiminnassa vauhdikas ja tapahtumarikas: mm. OAJ:n valtuusto- ja puheenjohtajavaalit, sopimusneuvottelut ja opetusalan lakko ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin. Onneksi nyt sopimukset on tehty ja saamme aloittaa lukuvuoden ainakin siltä osin rauhallisin mielin.

Toivon, että jokainen opettaja saisi tänä lukuvuotena keskittyä perustyöhön ja että jokaiselle suotaisiin työrauha. Viime vuosien opetusalan uudistukset sekä maailmaa ravisuttaneet tapahtumat ovat kuormittaneet niin aikuisia kuin lapsia ja nuoria. Turvallinen perus(tylsä)arki on monta kertaa ihan hyvä asia.

Pidetään huolta niin omasta kuin myös työyhteisön hyvinvoinnista. Joskus siihen riittää ystävällinen hymy ja kuulumisten kysyminen. Opettajan työ voi toisinaan olla melko yksinäistä puurtamista ja muutama ystävällinen sana voi olla ”päivän pelastus”.

Hyvää ja antoisaa lukuvuotta meille kaikille kymenlaaksolaisille opettajille.

 

Sari Forsman
puheenjohtaja
OAJ:n Kymenlaakson alueyhdistys ry

Tapahtumat

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000