Ohita navigaatio

Uusi lukuvuosi edessä

Hyvää lukuvuotta 2021-2022 OAJ Kymenlaakson jäsenille

 

On elokuu ja minä olen viljaa…

Ja nyt jo syyskuu ja aika monella meillä ottaa voimille, valitettavasti.

Kesä oli lämmin ja monen kannalta loistava. Ainakin oli riittävästi lämmintä. Koulutyön aloittaminen on jo tätä kirjoitettaessa voiton puolella ja hienoa nähdä lasten riemua taas kouluissamme. Lähiopetusta on onneksi ainakin jonkin aikaa lukukauden alusta lähes kaikkialla. Toivotaan, ettei etäopetukseen enää tarvitse mennä.

Pitkittynyt korona tilanne on monelle todella harmillinen ja jospa me vihdoin päästäisin siitä eroon lähitulevaisuudessa. Jo monesti olemme toivoneet ja olleet odottavalla kannalla yhteiskunnan aukeamisen suhteen, mutta kerta toisensa jälkeen olemme pettyneet. Pettymykset tässä eivät edistä hyvinvointiamme, vaan saavat olomme tuntumaan entistäkin lohduttomalta.

Olemmehan olleet suurimmaksi osaksi koronasta johtuen suhteettoman suuren työmäärän rasittamina jo usean vuoden ajan. On ollut digitalisaatiota, etäopetuksia jne. Ja joillakin meistä lisäkuormaa on tullut lomautuksistakin. Koko ajanhan oppilasaines on myös muuttunut vaativammaksi, työterveys on oleellisesti heikentynyt jne. Listaa riittää.

Viime vuodesta tehdyt kyselyt osoittivat, että osa opettajista miettii jopa alan vaihtoa. On selvää, että oppilasaineksen muuttumisen lisäksi myös korona ja monet muut tekijät ovat kuormittaneet opettajia liikaa. Erityisen kovilla on olleet rehtorit ja esimiehet kautta jäsenkuntamme.

Älä, hyvä jäsen siis ihmettele, jos tunnet väsymystä ja riittämättömyyttä. Kaikki tunteet ovat sallittuja ja et ole tunteittesi kanssa yksin. Etkä jää yksin. Ja sinä olet oikeutettu saamaan apua huoliisi ja jaksamiseesi. Apua on saatavilla työterveydessä ja myös muualla.

Järjestömme puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoikin kuluvan lukuvuoden olevan toipumisen lukuvuoden viitaten yllä oleviin todella kuormittaviin tekijöihin.

Myös OAJ Kymenlaakso käynnisti viime keväänä projektin, jonka tarkoituksena on auttaa opettajia, jotka syystä tai toisesta kohtaavat työssään ongelmia mm. vuorovaikutuksessa. Haimme myös OAJ:n työhyvinvointirahastolta tukea käynnistääksemme laajamittaisen projektin tälle lukuvuodelle kymenlaaksolaisten opettajien tuon tärkeän aiheen parissa. Työhyvinvointirahasto sai yli kolmesataa hakemusta ja rahaa sai 35 anomusta ja yhteensä luvatut miljoona euroa. Valitettavasti me emme olleet tuossa joukossa, mutta OAJ Kymenlaakson hallitus päätti kuitenkin jatkaa tuota projektia osittain omalla rahoituksella eli jatkoa seuraa.

Toki myös kaikkea muuta toimintaa on tulossa sekä aktiiveille, että jäsenille. Seuraa sekä meidän yhdistyksen, että paikallisyhdistysten ilmoittelua nettisivuilta ja tule mukaan, jos ajankohta ja aihe sopii.

Ja jos Sinulle syntyy idea, millä rahoitushanat OAJ:n Hyvinvointirahaston vuoden 2022 haussa aukeavat, olemme mielellämme tukenasi. Rahaa voi hakea joko yhdistysten tai yksittäisten ryhmien tms. kautta.

Joka tapauksessa muistakaamme tekemämme työn merkitys. Kaikki jäsenemme tekevät vahvaa ja vaativaa työtä asiakkaittemme ja koko yhteiskunnan hyväksi. Kiitos siitä Teille kaikille.

Hyvää arkea ja rutkasti ilon hetkiä koko lukuvuoteen 2021-2022 toivottaen  ja toipuen

 

O-P Hakkarainen

OAJ Kymenlaakson puheenjohtaja

Uutiset

Uutiset

Nenäpäivä 2023

06.11.2023

Uutiset

Rennon rouheat bileet!

05.09.2023

Tapahtumat

Tapahtuma | 2.2.2024

Kapen kokkikoulu

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000